2022-08-15 1612 瀏覽
上星期六朋友推薦食,當時去到發現係一間簡單城市小店嘅格局,睇餐牌發現都有好多種日本丼飯,揀咗個必食之選嘅芝士唐揚雞丼飯同一杯雪糕牛奶抹茶。整體嘅餐廳環境係舒服唔算太侷促,當親眼見到個飯,同菜單上個樣幾乎一樣,我好驚訝,竟然唔係圖片只供參考😳,我開始食嘅時候覺得炸雞配芝士,味道上係無敵,好難會唔好食,如果你係好肚餓去食呢個飯,會有一種上天堂嘅感覺。我本身食量唔算太大,所以我食咗一半已經覺得好膩,感覺由天堂一步一步行落去地獄,呢碗飯炸雞,芝士同飯嘅份量係唔夠平衡,我第一次食飯食到有一種感覺係,如果啲飯多啲就好啦😮‍💨,芝士同炸雞嘅份量仲多過啲飯,呢碗飯仲加咗飯素,呢碗丼飯係一定好食,只係分量上可以平衡得好啲😋雪糕牛奶抹茶上,抹茶同牛奶嘅份量係控制得幾好,抹茶嘅甘甜同牛奶嘅奶香配搭得啱啱好。

2022-08-13