2023-02-23
位於黃埔花園嘅歐式麵包店Paper Stone,標榜無添加健康優質麵包,一行入去充滿新鮮出爐嘅麵包香味,麵包架上款式好多,樣樣賣相都好吸引,搞到樣樣都想試。#巴斯克芝士小法包 $22這款配搭近年都喺唔同麵包店度見過,但通常都係用法式焦糖燉蛋配法包,Paper Stone係用basque chesse做餡心,面層有燒焦糖,芝士味唔係話好濃,做到流心感覺,口感滑溜,比例上係甜味多於芝士香味,不過唔屬於好甜,加上法包一齊食可以中和甜味,呢個法包都超級脆,一咬落去飛到周圍好多法包碎。將巴斯克芝士同埋法包二合為一,升級享受。#經典肉卷 $22我覺得個酥皮出色過豬肉餡,酥皮鬆到爆,一切開超級甩皮,做到千層而且層層薄如紙,個豬肉餡唔係好大舊,實實地,味道就係西式嘅調味,唔會話好濃味,食一條豬肉卷已經好飽肚。#Paper Stone Bakery地址:紅磡黃埔花園聚寶坊(第11期)地下G13號舖
#Paper Stone Bakery
地址:紅磡黃埔花園聚寶坊(第11期)地下G13號舖