2016-11-20 312 瀏覽
估唔到一段時間無黎呢條街,竟然咁快轉咗另一間餐廳,身為偽食家,就緊係要試下新野啦~~其實店面唔大,位置大概可以坐到十五人左右,如果坐滿嘅話都可能有啲狹窄睇下餐牌都有唔少特別嘅野食,不過無食物相,都有少少難想像會係咩樣首先到場嘅係**厚切鴨胸配自家製紅酒士多啤梨醬意大利包**,賣相唔係太特別,用嘅係拖鞋意大利包,再夾住一片片嘅煙鴨胸,口感唔會太過煙韌,再伴上酸酸嘅紅酒士多啤梨醬,味道好開胃,而紅酒都係煮嘅過程中揮發咗,所以無咩紅酒味,如果麵包有烘耐啲就好喇~~跟住嘅係充滿邪惡嘅**好日特製流心芝士炸魚薯條**,睇落平平無奇嘅炸魚,一切開就有芝士流出,記得要襯熱食,如果唔係,芝士就可能凝固咗,做唔到流心嘅效果。濃濃嘅芝士味同魚都幾配合,而且表面仲炸得好脆身,但係食得多就會覺得油膩,唧少少檸檬汁平衡下膩感最後仲試埋**酥炸軟殼蟹芒果莎莎漢堡**,中間嘅軟殼蟹好鬆脆,夾埋酸酸嘅芒果莎莎醬,完全唔會覺得油膩,隨漢堡附上嘅係沙律菜,個人認為都係配薯條至夾,不過我地係上一道菜就已經有薯條喇~~