2018-08-31
放工已經攰仲要落雨,再出旺角買嘢,係個好好嘅時機要食個甜品打氣先~ 行到商場入面見到好光嘅香港特色招牌~ 門口放嘅易拉架,d飲品好似好吸引咁!行到入去見到個名好特別!d裝飾都好特別,但係原來d嘢食同金寶湯無關嘅,更加無金寶湯飲~ 主要都係小食同飲品~ 啱曬行到攰食下嘢休息下~ 坐位唔多,得大約20幾個位。入面d枱同椅子好似有d矮,出面開放式廚房同收銀機貼住有高枱同高椅子,如果幾個 fd 就坐入面方便d。有個 App 可以儲分,仲有其他食店可以用架~可以掃二維碼就出到個 App~ 嘩!呢個邪惡嘅棉花糖吐司真係不得了!香噴噴又軟綿綿嘅超大粒棉花糖~ 焗到流心咁,仲要加上朱古力醬呀!我都要被熔化喇~ 好幸福呀! 下面係厚吐司,所以會食得飽飽地架~ 試飲近年大熱嘅蝶荳花飲品,呢個係梳打,甜甜地,應該加咗檸檬汁,所以變咗神秘嘅紫色~ 問過店員易拉架嗰個蝶荳花飲品同餐牌本嚟上面有嗰個有咩分別(易拉架嗰個貴d架),佢話茶底唔同... 咁我地都唔知點分,所以隨便試一個啦~ 呢個唔可以跟餐,一定係正價嘅~店員幫我計咗餐飲,所以8蚊就可以喇。甜甜嘅棉花糖吐司加黑咖啡好夾呀!原來個盤都有招牌架~ 食曬
行到商場入面見到好光嘅香港特色招牌~
門口放嘅易拉架,d飲品好似好吸引咁!
行到入去見到個名好特別!
有個 App 可以儲分,仲有其他食店可以用架~
可以掃二維碼就出到個 App~
原來個盤都有招牌架~ 食曬d嘢,走嘅時候,記得攞番d盤同垃圾俾店員呀。全店得1個店員咋,真係做到無停手呀。佢仲好 friendly 咁同客人聊天架~
坐高枱嗰邊都舒服嘅,可以睇到店員準備食物,而且又聊天,都好開心架~ 不過9點就休息喇,所以想食就要早d去呀~