2019-03-07
朋友未到,周圍望吓餐廳個裝修,原來用上酒杯、酒樽做佈置,幾有創意!朋友一到,即刻點嘢食,肚餓了!焗釀帶子大蘑菇焗釀時間剛剛好,帶子很軟,沒黐牙感覺。仲加左刁草同蟹籽做裝飾。橄欖油煮海鮮海鮮渗透橄欖甘香,也令橄欖油吊出海鮮的鹹鮮味,相得益彰!蜆和蝦都夠大隻,吃落啖啖肉,加上配菜吸盡海鮮精華和橄欖油,吃得如風捲殘雲一樣。望穿秋水...黑松露芝士火鍋來了! 有套餐,很優惠呢。前菜是酸酸的帆立貝同鮭魚。打開蓋子,一片金黃,中間放有黑松露,賣相一流👍👍配料呢?有脆薯仔皮、智利青口、法包粒、意粉、烤香草雞肉、野菜盤和脆皮腸,可以講是琳瑯滿目! 靑口經過芝士的混和,咬下去醬汁四溢,滿口香氣如蘭,肉質爽滑,既滑且甜! 法包粒沾滿芝士汁後,將麵包的香、甜、脆全帶出來,好好味啊!😃烤香草雞肉的肉質非常嫩滑,雞皮更加滋味。不夠芝士還可以$58追加芝士。荷蘭鬆餅(抹茶草莓味),未吃已流哂口水,綠中襯紅,色彩艷麗!入口鬆軟,餘香久久沒散,餅不太甜,抹茶味濃郁,不會覺得飽滯!
朋友一到,即刻點嘢食,肚餓了!
焗釀帶子大蘑菇
橄欖油煮海鮮
望穿秋水...黑松露芝士火鍋來了! 有套餐,很優惠呢。
前菜是酸酸的帆立貝同鮭魚。
打開蓋子,一片金黃,中間放有黑松露,賣相一流👍👍
不夠芝士還可以$58追加芝士。