2020-05-18 872 瀏覽
見疫情有緩和趨勢,閨蜜話好掛住雞煲, 想出去食番餐,好呀餐廳位於通菜街,行過女人街好多檔口都冇開檔,有啲唔慣,真的希望明天會更好😍餐廳地方闊大,又有卡位,係呢個時候,空間感好重要呢度雞煲加打邊爐有三款選擇,我哋揀咗中價的雞煲加任食高級安格斯,任飲任食兩小時雞煲有芝士/麻辣選擇,閨蜜係芝士控,第一時間已經揀咗芝士雞煲雞煲上檯嘅時候啲芝士係未溶嘅,等咗沒多久,芝士剛溶的時候,店員姨姨已經好熟手同我哋搞勻咗,食得每件雞件畀滿滿的芝士包圍住,肉質仍保持嫩滑,閨蜜表示很滿意接著當然是火鍋時候,叫咗香茜皮蛋湯, 配料全部可以揀幾人份量或者注明幾多件, 避免浪費先叫咗安格斯牛肉,比起普通肥牛,牛味較重,鍾意食牛嘅,一定要揀呢個餐其他嘅火鍋配料選擇都不少叫咗海蝦,脆鯇片,白鱔片,水魷,牛柏葉,各式丸,腸仔,紅薯粉,響鈴,娃娃菜………等等。呢度啲店務員手快腳快,態度親切,見我哋話唔想飲雪櫃嘅凍嘢,特意去紙箱開啲冇雪過嘅烏龍茶畀我哋開心的大吃大喝,又是捧著個肚離開的一餐。
見疫情有緩和趨勢,閨蜜話好掛住雞煲, 想出去食番餐,好呀

餐廳地方闊大,又有卡位,係呢個時候,空間感好重要

每件雞件畀滿滿的芝士包圍住,肉質仍保持嫩滑,閨蜜表示很滿意

芝士雞煲

安格斯

肥牛

其他嘅火鍋配料選擇都不少

開心的大吃大喝,又是捧著個肚離開的一餐。

2020-05-13
芝士雞煲