2022-12-13 30 瀏覽
天氣凍,最好就係打邊爐今日試新野,尖沙咀人和月雞煲去到門口,店員已經熱情介紹,先食雞煲,再換煲打邊爐呢度半自助模式,出邊有熟食同邊爐料,飲品都係自助,個人試左佢地自家製既檸茶,好重檸味,唔太甜好好飲,仲有我最愛既芋圓同仙草凍!上雞煲啦終於酥皮芝士雞煲,金黃色大大塊酥皮,好靚。樓面姐姐仲好好服務幫我地撈勻曬拉曬絲,視覺效果滿分無估到西式既芝士同酥皮,同中式既雞煲汁花椒八角係咁夾,啲酥皮痴曬啲雞煲汁同芝士,味覺衝擊一流雞亦都好多,同好滑,一啲都無overcook。極黑和牛套餐B,主角澳洲M4和牛拼盤,作為一個牛魔王,睇肉既紋路就知道唔簡單淥10秒,牛脂入口即化,軟淋肉質,牛味極濃!但我最鍾意係個牛小排,比較厚切,入口淋滑彈牙,有少少咬口,牛味亦都極重。其實仲有好多邊爐料,但食完個雞煲同啲肉已經食唔落,為免浪費食物,無一一嚐試。下次叫多啲人可以試曬呢度啲野 。
天氣凍,最好就係打邊爐
今日試新野,尖沙咀人和月雞煲
去到門口,店員已經熱情介紹,先食雞煲,再換煲打邊爐

雞煲啦終於
酥皮芝士雞煲,金黃色大大塊酥皮,好靚。
樓面姐姐仲好好服務幫我地撈勻曬拉曬絲,視覺效果滿分
雞亦都好多,同好滑,一啲都無overcook。

淥10秒,牛脂入口即化,軟淋肉質,牛味極濃!

下次叫多啲人可以試曬呢度啲野 。
  • 酥皮麻辣芝士雞煲