2024-07-15 383 瀏覽
呢道「邪惡雞脆皮雞白湯」係間今期限定, 所以我一於嚟試吓!餐廳嘅裝潢採用木質吧枱,配合簡約嘅風格, 以紅黑色調為主, 講真有少少日本一蘭拉麵嘅feel。首先要讚下佢嘅湯底,好鮮美濃郁, 不過可能因為我食開清淡野,對我而言有少少太重味。豬肉同雞蛋都好嫩滑夠味,而且份量十足。其中「糖心蛋」更係亮點所在,蛋黃熟度正好,同湯汁和諧融合。另一大賣點係佢嘅「邪惡脆雞皮」,炸到酥脆入口可以聽到聲,口感極佳。加上雞皮本身嘅濃郁香味,令整道菜式嘅層次感提升唔少, 沾少少湯再放入口仲正!不過,偶爾都有少少略微乾硬嘅情況,但只係個別情況。總的嚟講,呢道「邪惡雞脆皮雞白湯」確實值得一試,食客一定唔會失望。性價比都幾高,大份量嘅分量加上優質嘅材料,係一道好唔錯嘅日式comfort food。雖然都有少少缺點,但整體體驗仍然相當不俗,值得給4星好評。
2024-07-12