1K
2018-11-04 156 瀏覽
🎂 原來呢間小店係朋友嘅朋友開的, 之前就推介我去試, 話 "西瓜蛋糕" 🍰 好出名, 靠呢個蛋糕番身! 好啦, 有日同朋友仔去試一試! .🚆 港鐵 HKU 站對出, 地點有少偏遠! 小店風格清新, 大約7成客! .因為朋友仔唔食海鮮, 所以我哋 order 左2份 dinner set! 好得意嘅咸蛋黃雞脾意粉, 唔記得咩 Ham Pizza 🍕, 雞翼 🐔, 餐湯係磨菇湯 🍄! 我哋另外加錢飲奶昔! 士多啤梨奶昔 & 牛油果奶昔! .🍕 咸, 茄汁又少! 餅底係算薄嘅, 不過無乜特別! .🍝 第一次食咸蛋黃意粉! 好得意, 有煮溶嘅咸蛋黃汁包住意粉, 面頭仲刨左 d 咸蛋黃碎, 有菇菇! 略嫌雞肶肉無乜味! 另外就太油喇, 食完一碟都係油! .🐔雞翼好細隻, 超細隻, 唔入味, 不過炸得幾脆身! .🍄🍲 普通自家制餐湯, 唔夠菇味! .士多啤梨奶昔 (好好飲, 味濃清甜) & 牛油果奶昔 (超飽, 濃到啜唔到 😂😂)
🍕 咸, 茄汁又少! 餅底係算薄嘅, 不過無乜特別!
🐔雞翼好細隻, 超細隻, 唔入味, 不過炸得幾脆身!
🍄🍲 普通自家制餐湯, 唔夠菇味!

• 荔枝蛋糕