2021-06-28 125 瀏覽
收工去隔離葵廣掃街,經過想飲下酸maymay嘅野飲。Chatramue 雖然最出名係Thai Tea, 但係貪新鮮嘅小妹當然唔滿足,想去試新野本身係想試普通嘅Thai Lemon Tea, 可能時間有啲晏所以售罄。所以把心一橫反正都試,就試個更特別嘅Sala Lemon。Sala lemon - one size $30Sala Lemon 唔係一般嘅檸檬茶,色澤偏紅,朋友試飲一啖之後尷尬微笑🙂️ 之後我都feel到出出地事🙂雖然未算難飲嘅地步,但係成杯嘅感覺都係糖水味,感覺比較似刨冰糖水嘅稀釋版,茶味完全欠奉。覺得幸運係因為我叫咗少甜,如果唔係我應該係比較難將佢消滅嘅🥴以後都係乖乖飲返佢嘅Thai Tea好喇,但提提大家記得order所有飲品都盡量少冰,否則冰嘅數量口接近半杯嘅
收工去隔離葵廣掃街,經過想飲下酸maymay嘅野飲。

Sala lemon - one size $30