2021-07-11
以架疫情好轉,街上面多左人。今日黎到海港城行街食晏,好多餐廳都要排隊,哩間都唔例外😩 我哋今日唔係太肚餓,所以兩個人share一個 Special set😶巴馬火腿拼蜜瓜鹹香嘅巴馬火腿配香甜嘅蜜瓜作為頭盤,好有意色風情💕田園沙津沙律菜新鮮,無淋沙律醬,好健康🤣黑松露雜菌寬蛋麵本來想嗌千層麵,但竟然賣唒😭所以就嗌黑松露雜菌寬蛋麵。麵條煮得啱啱好,al dente😋,而且每條麵都掛有黑松露忌簾汁,味道香濃,食到唔停口😍❤️蛋糕係分開嗌嘅。哩到Cova,點會唔試下蛋糕呢😜有甜品作為結尾,好滿足🤤😌Oatmeal cake 牛奶味嘅mousse,唔會好甜😘上面有燕麥,增加左d口感,但整體燕麥味唔係好突出🙈藍莓芝士蛋糕藍莓醬鋪滿成個蛋糕,酸酸甜甜👍🏻芝士蛋糕唔係好似平時紐約 cheesecake 咁扎實,light d,食完唔會太滯,但係個人就鍾意實d😶而且芝士味唔係好食到😳,所以有少少失望😥唔係好推薦西餐係貴少少,但好彩coupon,食物質素ok,除左對蛋糕有少少失望,但整體都值得食😄 人手就稍為唔係好足夠,所以d野食到等左一段時間
巴馬火腿拼蜜瓜
鹹香嘅巴馬火腿配香甜嘅蜜瓜作為頭盤,好有意色風情💕
田園沙津
沙律菜新鮮,無淋沙律醬,好健康🤣
黑松露雜菌寬蛋麵
Oatmeal cake