2021-09-30 312 瀏覽
呢間其實已經幫襯左好多次,都算係半個熟客仔,喺上水來講係幾好食嘅西餐。但係前嗰排去去同朋友食飯,真係成肚氣,唔食都飽。當時因為餐廳已經滿晒位,諗住入去攞飛,結果佢哋舖頭一位啡色頭髮嘅男同事,態度極差,非常大聲咁樣同我哋講「已經冇晒位㗎啦,你哋出去填咗安心出行先啦」因為其實有少少趕時間,諗住問吓佢前面大概有幾多張枱,結果佢好唔耐煩咁樣同我哋講「其實我答唔到你要等幾耐架」重點係我同我朋友一直都好好態度咁樣問佢,我想嚟食個飯姐,唔想做生意咪出聲囉!過咗一陣入到去諗住嗌嘢食,結果又係嗰位男同事,嗌完佢之後又黑晒面咁樣叫我等一陣,好似根本唔想幫我落單咁。最後唯有叫另一位同事幫我哋落單。而且呢個情況已經唔係第一次,再之前來食飯嘅時候,已經見過佢對其他客人嘅態度都係咁。我唔知係呢個男同事長期谷M燥底定點,自問由頭到尾態度都好好,唔明點解上述呢位同事態度咁有問題,舖頭完全冇人處理下。總之,真係已經唔會再幫襯,真係唔想次次去到都要受氣。咁趕客嘅唔想做生意嘅咁就唔好開門啦!