2012-12-10 1242 瀏覽
男友姐夫推介,今次係第一次來試,雖然地方有點細,但見有D熟客食得好高興。原來要訂位架,分6點同8點2輪,我地訂左8點慢慢食。飲品點左椰青,同酸酸甜甜既紫貝天葵。第一道係泰式三味炸魚,個造型真係唔講得笑,好功夫!廚師將條魚起晒肉,淨番排魚骨炸到 “脆卜卜” 仲打直棟係度,而魚塊就炸到外脆裡面啱啱熟,唔會太乾爭爭。配埋個少少辣的醬汁,正!跟住就係泰式燒雞半隻,隻雞燒得啱啱好,雞皮燒到有d燶、雞肉好嫩好juicy、好有BBQ風味! 咖哩炒蟹都唔錯,好香、唔太辣,仲可以餸飯或係order對面檔的印度烤餅,點d咖哩汁黎食好正。(個人黎講對蟹的喜好一般)!香蕉花沙律,口感好得意、爽口、有d似 “牛榜”,高纖之選,唔洗成日淨係食柚子沙律同青木瓜沙律,可以試下d唔同既野。甜品:芒果糯米飯,芒果普通、有少少酸,糯米飯唔硬軟軟咁;椰汁千層糕,yin yin un un咁,都OK!最後廚師仲炸左d虾片出黎比大家試,放係碟底的餐紙無沾到油,真係好功夫!已經約定下次再來喇!

飲品點左椰青,同酸酸甜甜既紫貝天葵。
泰式三味魚 (正面)
泰式三味炸魚(背面)
泰式燒雞
咖哩炒蟹
印度烤餅
香蕉花沙律
芒果糯米飯
炸虾片
2012-12-07
泰式三味魚 (正面)
泰式三味炸魚(背面)
泰式燒雞
咖哩炒蟹