2006-10-17
星期日(15/10)與家人一起去食buffet, 我地今次咁選擇了九龍萬麗。刺身: 三文魚, 立魚, 八爪魚, 好像有甜蝦, 但我沒有看到, 只是家人說食了(都不錯的。)生蠔係美國生蠔, 好肥美喔!!!都幾新鮮真係唔錯, 同埋供應不斷呀。不過依期高危, 食左3隻冇食啦。凍海鮮: 瀨尿蝦, 青口, 螺, 蝦, 蟹(不是太新鮮, 我食青口, 食到一,兩個係臭的。而瀨尿蝦冇瀨尿蝦味, 唔新鮮。不過過下口癮的話, 食少少都冇所謂。)凍既小食: 有個係吞拿魚, 外面煎過, 但裡面係生, 幾得意。熱小食: 有印度咖哩蟹, 印度包, 印度燒雞, 不錯的。有芝士千層闊條面, 有香草螺, 炸蝦卷, 鮑魚仔(熱小食都不錯, 聽家人說。)鐵板燒: 有牛仔骨,燒蝦, 雞軟骨等(很多人排隊呀, 但都ok的。)每位送大閘蟹, 不過全是公黎的。雖然唔多羔, 但話曬都係送既, 唔會要求都多既, 都算有誠意啦。甜品: 有朱古力噴泉, 有一些蛋糕, 但失望既係冇Tiramisu囉, 個炸香蕉卷不錯, 其他蛋糕一般啦, 都有得選擇下既。最攪笑有個蒜蓉蛋糕, 食落好似食緊蒜蓉包咁, 但口感係芝士蛋糕, 哈哈!不得不提, 雪糕
熱小食: 有印度咖哩蟹, 印度包, 印度燒雞, 不錯的。
不得不提, 雪糕係haagen dazs, 仲要係有6種口味。仲有我只愛既提子\"淋\"酒囉。表妹食了4,5杯。
單單狂食生蠔, 雪糕都值呀。