嚟試呢個平時喺銅鑼灣都成日經過嘅四川火鍋!我哋呢就叫咗一個麻辣鍋同埋番茄鍋, 麻辣嗰邊都好食嘅,但係屬於比較辣,即使我哋只喺叫左少辣。因為時間早嘅關係,d staff好free,就教我哋點樣食,我知四川麻辣鍋會有香油配豉油蒜同葱,造成一個油碟,點咗會香口啲,同埋冇咁辣,但係個staff今次仲教咗我地用呢包乾碟,唔使撈落啲油度,係直接用嚟點食食物,原來咁好好食㗎喎!呢啲乾碟係一包包嘅,所以呢我哋食淨嗰一包就拎返咗屋企(醬料同茶錢成25蚊位喎,仲唔攞!) ,個staff仲教我哋呢用佢醃雞翼會好好食嘅~食物方面佢哋都有啲四川火鍋常食嘅包括係毛肚呀、黄喉等等。 左邊係最貴嘅牛肉,右邊係豚肉,都係唔錯嘅,而且唔係啱啱攞出嚟溶雪嗰啲。 麻辣火鍋唔少得嘅鴨血,鴨血係比較有味道嘅,係我鍾意嘅。試咗呢個寬粉,同我哋平時食辣嘢喺大陸度嗰種透明紅薯粉唔同,佢係煙煙靭靭嘅,個staff推介我哋食嘅,叫我哋食辣嘢之前先係番茄湯煮呢個食,個胃會舒適d,我覺得好好食,重encore咗呢個~overall我覺得呢間真係幾好食嘅,如果平d就更好!
嚟試呢個平時喺銅鑼灣都成日經過嘅四川火鍋

食物方面佢哋都有啲四川火鍋常食嘅包括係毛肚呀、黄喉等等。

麻辣火鍋唔少得嘅鴨血,鴨血係比較有味道嘅,係我鍾意嘅。

overall我覺得呢間真係幾好食嘅,如果平d就更好!