2008-09-23 13 瀏覽
星期六行開愉景新正傷腦筋搵食時,望到間裝修唔差既餐廳咪走入去試吓囉!星期六都有下午茶餐幾好,但價錢就一般啦,約廿幾至三十幾。我哋叫咗個瑞士雞翼薯角(跟茶或咖啡$2X),同埋香茅豬扒湯檬(跟茶或咖啡$3x),加一服務費全單$6X,計埋環境及service,可以接受既!個豬扒唔乾,金黃色好靚,又唔會太鹹不過就油咗少少,啲檬粉唔會淋到爛晒,味淡淡哋,唔晒落任何調味料,無乜味精食完唔會好口喝!瑞士雞翼個waiter話即叫即浸所以要等耐少少,嚟到個樣好靚,隻雞翼脹卜卜,好滑好入味,啲薯角唔似炸過似焗,但係就好淡味,要落鹽或落茄汁!唔好諗住跟餐奶茶會差,茶味十足,就算啲冰溶晒都依然茶味十足呀!