由於父親節正日嗰日Oppa要返工過兩日先得閒,咁啱今期旺角朗豪坊做緊蜘蛛俠電影宣傳,商場內擺放咗好多大型嘅蜘蛛俠模型擺設,所以今日我們一家四口一齊去影完相之後去咗13樓嘅「Bistro Bloom」食半自助晚餐補祝!喺坐低嗰陣店員同我們講話:「如果你們想享用出面擺放嘅自助沙律頭盤、飲品吧、精選湯同廚師推介甜品,就要點指定套餐!我們叫咗黑毛安格斯肉眼牛扒煎得表面好芳香嘅炭燒香味,肉質非常鬆軟嫩滑,而且充滿肉汁,牛肉味相當濃郁!巴黎式烤特選西冷牛扒係用個鐵架嚟盛載著,底下就用啲火一直熱著,令到牛扒可以一直保持著溫度,但可惜牛油嘅份量過多,多到好似浸著塊牛扒咁,食第一啖已經覺得超級油膩,所以我們問店員可唔可以幫我們攞塊牛扒去汆汆水?因為感覺好膩同好滯!店員話:「好!無問題!我即刻幫你攞去整過!」之後最令我們驚喜嘅,攞出嚟竟然係一塊全新煎出嚟嘅黑毛安格斯肉眼牛扒,店員仲話:「真係唔好意思呀!所以我們重新整過畀你!」語氣態度好親切有禮,真係值得一讚!柑橘柚子蜜燒脆豬手煎得外皮好金黃香脆,肉質相當鬆軟,唔會有好硬實嘅感覺!香柏木薰三文魚柳配帶子煙肉卷嘅三文魚煎到外脆內嫩,食落有好香濃嘅三文魚油香味
肉質非常鬆軟嫩滑,而且充滿肉汁,牛肉味相當濃郁!
柑橘柚子蜜燒脆豬手煎得外皮好金黃香脆,
肉質相當鬆軟,唔會有好硬實嘅感覺!
香柏木薰三文魚柳配帶子煙肉卷嘅三文魚煎到外脆內嫩,食落有好香濃嘅三文魚油香味,
而帶子煙肉卷係用一塊煎到好香口脆身嘅煙肉,包著鮮嫩彈牙嘅帶子,口感十足!
另外每位人客都會有一碗餐湯南瓜濃湯相當香甜濃郁,而且濃稠度調教得恰到好處,唔會過稠或過稀!
而外面嘅自助吧亦都幾好,有鬆軟嘅麵包、爽甜彈牙嘅凍蝦、滑溜嘅日式豆腐、泰式木瓜同甜品等等等等⋯⋯當中甜品嘅質素可以媲美酒店嘅水準!
黑毛安格斯肉眼牛扒
巴黎式烤特選西冷牛扒