2022-02-02 573 瀏覽
📍 恒樂海鮮菜館今日年初二約埋朋友一齊去長洲行吓,我哋勁早就入到去食呢間早一日已經book咗嘅海鮮菜館。依家間餐廳係我喺網上面見到幾抵食🥳今日係因為年初二所以有加二服務費‼️不過嚟到都係諗住食下海鮮啦,見到個餐牌其實都有好多選擇🆒平時仲有送菜同埋湯,新年就冇啦🔥我見餐牌有81碟唔同嘅菜式可以任君選擇👀係81款😱😱我哋六個人叫左八碟😋8款原價$648+1🔸椒鹽賴尿蝦椒鹽賴尿蝦大概有12隻左右,每人可以食到兩隻,唔算好厚肉,有大有細。椒鹽味幾香旁邊嘅配菜可以拎嚟撈飯😆🔸蒜蒸聖子聖子大概共18舊,每人可以食到三舊左右,細細隻,用蒜蓉同埋粉絲一齊蒸,腥味重唔會有沙👍🏻🔸 蒜蒸扇貝扇貝就本身一碟得五隻,餐廳嘅姨姨話可以比六隻細嘅我哋,不過真係好細😹唔緊要啦志在大家都有得食,我竟然食到最後先記得要影相😭🔸椒鹽鮮魷魷魚就幾大條,一碟裏面配埋喼汁。炸粉唔會過厚,算是不錯😜🔸椒鹽九肚魚同魷魚一樣都係份量都幾多,一碟裏面配埋喼汁。炸粉唔會過厚,不過椒鹽味好似唔係太重🤔🔸咖喱蟹呢個咖喱蟹賣相超大份,旁邊嘅粉絲同埋薯仔都好入味,可惜嘅係啲蟹有啲臭😢我覺得係嘥咗😭,建議大家千祈唔好叫蟹,因為蟹臭咗真係會成碟食唔落
📍 恒樂海鮮菜館

8款原價$648+1

🔸椒鹽賴尿蝦

🔸蒜蒸聖子

🔸 蒜蒸扇貝

🔸椒鹽鮮魷

魷魚就幾大條,一碟裏面配埋喼汁。炸粉唔會過厚,算是不錯😜

🔸椒鹽九肚魚

🔸咖喱蟹

呢個咖喱蟹賣相超大份,旁邊嘅粉絲同埋薯仔都好入味,可惜嘅係啲蟹有啲臭😢我覺得係嘥咗😭,建議大家千祈唔好叫蟹,因為蟹臭咗真係會成碟食唔落。雖然啲蟹鉗好大隻,啲肉都唔少,但不可一不可再😫

🔸蠔餅

巨大塊🤩又好味,唔會太油👍🏻

🔸脆皮雞

幾好食,不過點左鹽就太鹹🤭,皮幾脆,肉幾嫩😋

評分時間❣️ (最多五顆星,如不推薦會打交叉)
食物質素⭐️⭐️⭐️⭐️
環境⭐️⭐️⭐️