2019-07-10 8370 瀏覽
公司請食Lunch Buffet,眾投下決定去帝苑酒店;不過主因都唔係因為佢既Buffet好好味,而係佢既蝴蝶酥好好味,而食Buffet的話買蝴蝶酥會有折Buffet食物都多既,燒牛肉,魚生,串燒,中式燒肉,叉燒,燒鴨,蟹腳,蝦等;不過唔覺有生蠔。另外每枱都會送每人一隻大個我隻手既釀海螺,依隻野味就冇乜點,但係勁漏同飽肚囉,所以食1,2啖就好了。我勁後悔食左成舊囉,因為跟住已經飽左大半。甜品方便都唔算多,但有即製香蕉pancake好吸引。另外蛋糕果D就唔算多款啦。有2款蝴蝶酥可以試食下先決定買唔買。Buffet本身既評價就好一般,同事話上年質素好D的;今年既燒牛肉,燒肉等都差左DD。食到最後,我地就開始數人數買6折蝴蝶酥。明顥大多數同事的主要目的都係蝴蝶酥侍應拎左一大箱出黎,瞬間就比我地清晒貨啦。跟住我同另一個同事因為想簽卡,所以係另外再處理我地既訂購。講真,雖然同事們都對蝴蝶酥讚不絕口,但我個人覺得,OK啦,中上水準;最緊要都係6折抵食。

甜品

2019-06-27