2018-12-26
突然想食炸雞同石鍋飯,Open rice一下就搵到呢間香港大學站嘅韓式料理餐廳~除非open rice或住附近,如果唔係都唔會行過呢到發現有間炸雞店⋯⋯亦唔知係咪因爲啲人節日出哂人山人海嘅地方趁熱鬧,呢間店7.30晚餐時間竟然得一枱客?食物選擇都正常,價錢唔貴唔平。我哋唔算好肚餓,亦唔想淨係食雞,所以冇叫大大份嘅韓式炸雞,叫咗個今晚最想食嘅石鍋飯同一個炸雞小食,呢兩個組合係最抵。本身冇諗住寫食評所以冇影未食嘅相,我覺得石鍋飯最緊要係有飯焦,其他配料嘅味道當然都好重要,而我覺得呢間係做到我嘅要求。我食過完全冇飯焦嘅石鍋飯,亦食過飯焦太多多過啲飯每一啖都係飯焦嘅石鍋飯,而呢個就比例啱啱好,呢個天氣食到最後都仲熱辣辣!配料嘅味道都唔錯,蘿蔔絲切到每一條都好幼,每樣配料嘅份量都好平均。炸雞呢個價錢我覺得做到唔錯嘅性價比。呢個蜜糖醬油唔算好濃味,我睇相估到佢冇乜醬所以叫咗一個$12嘅醬黎點就岩岩好,果皮整得幾好食唔會太干,雞肉都幾滑有肉汁。如果食貴少少全隻雞個啲款應該會多醬,但係至少就咁都好食過KFC好多好多。呢個係韓式甜醬,不辣。卡位隔離幅牆幾特別,應該係比客人喺上面畫畫。我估佢平日係做大學生
食物選擇都正常,價錢唔貴唔平。
炸雞呢個價錢我覺得做到唔錯嘅性價比。
呢個係韓式甜醬,不辣。
卡位隔離幅牆幾特別,應該係比客人喺上面畫畫。
我估佢平日係做大學生生意,希望佢唔會因為太少客而做唔住,第日想近近地屋企附近搵韓國餐廳食都會返嚟,所以幫佢寫返個食評
加油啊!
Btw呢間淨係收現金。