2019-07-25 3880 瀏覽
早左收工,六點半就黎到,見到餐廳環境幾大,亦都完全無人。我諗到七點幾先慢慢開始有人。食物質素唔錯既,服務就正常,都係普通落下單斟下水。第一個黎係小食拼盤。個人最喜歡個芝士多士,有少少blue cheese既感覺。炸四季豆同炸馬介休就麻麻。整體都算幾好,炸粉唔會過厚,多人share都不失為一個好選擇!第二味上左個菜。反而幾鍾意,唔會太油,感覺健康之餘又有馬介休香。烤乳豬要左四分一隻,我地五個人都夠哂食。個豬做得好好!皮脆,入面又連住層油脂,加上肉厚,唔會好似有時外面餐廳整到得層皮咁。佢配埋個肥仔炒飯。食得出係茄底,有啲臘腸令到個飯有油脂香,提子乾份量都好多。反而個雞就不過不失,唔知係咪叫左少辣既關係,味道好似偏淡。個牛就有失望了,仲見佢係推介既dish。主要係叫左medium rare,黎到有十成熟,令到舊肉無咁好。甜品相對上面兩個肉出色好多。呢個係焗酥皮香蕉薑卷!好正!會為呢碟而回頭!酥皮鬆脆,包住熱熔同好甜既香蕉,而隱約係有薑既香氣,而亦無薑既辣。雪糕係濃郁既,食得出唔係cheap cheap一盒咬落有冰果啲雪糕。拼盤就主要係靚,岩哂打卡。都唔exactly知哂所有甜品係咩。雪糕應該
早左收工,六點半就黎到,見到餐廳環境幾大,亦都完全無人。
我諗到七點幾先慢慢開始有人。

食物質素唔錯既,服務就正常,都係普通落下單斟下水。

第一個黎係小食拼盤。
個人最喜歡個芝士多士,有少少blue cheese既感覺。
炸四季豆同炸馬介休就麻麻。
葡式小食拼盤

第二味上左個菜。
反而幾鍾意,唔會太油,感覺健康之餘又有馬介休香。
馬介休炒椰菜

烤乳豬要左四分一隻,我地五個人都夠哂食。
佢配埋個肥仔炒飯。
食得出係茄底,有啲臘腸令到個飯有油脂香,提子乾份量都好多。
葡式烤乳豬

反而個雞就不過不失,唔知係咪叫左少辣既關係,味道好似偏淡。
霹靂非洲燒春雞

個牛就有失望了,仲見佢係推介既dish。
葡式安格斯牛扒

葡式安格斯牛扒

甜品相對上面兩個肉出色好多。
呢個係焗酥皮香蕉薑卷!
好正!會為呢碟而回頭!
廚房專業推介

拼盤就主要係靚,岩哂打卡。
都唔exactly知哂所有甜品係咩。
雪糕應該係冧酒,我麻麻地酒味,不過見朋友們好鍾意。
右邊係好淡檸檬味既mousse蛋糕,中間下面係海棉蛋糕。
反而左邊既最驚喜,係好似椰子味同芝士味混合既mousse,上面有啲椰子乾片,口感幾好。加上係朱古力曲奇既特硬底,敲中我既喜好!
是日甜品拼盤

總括而言,適合朋友小聚。
枱係寬鬆,都無人行黎行去趕你走。
食物都ok,份量足夠所以易分享!
fyr,見佢都有做set,雖然我地係揀左散叫。

2019-07-24
用餐優惠