2010-01-05
上網點了10位$98套餐,上星期六晚送去將軍澳,服務員收到訂單後很快就打電話確認,都幾有禮貌。當晚頗順利,食物仍暖,好似無樓下的食家講到咁差。不過我們大伙兒不是立即食用,有些要翻熱頭盤中強烈推介雞中翼,非常好味,每人只得兩隻,太少串燒有很多肉,食完一串都有點飽青口凍了肯定腥,連shell不知如何翻熱,不過汁料和芝士搭夠牛角酥鬆軟,無乜特別意大利水牛芝士很不錯,幾fresh,菜中又有很香濃的芝士碎風乾火腿沙律,大概有十件火腿包著蜜瓜,每人勉強分到一件,另提供黑醋帕馬遜芝士炒蛋三文治,炒蛋很滑,最鍾意有20%未完全熟,有蛋汁的炒蛋卡邦拿芝士意粉,表面焗得有些乾,要跟底下的汁拌勻,忌廉汁好香:茄汁什菜雞扒飯、鴨胸意粉就一般,茄汁不夠咸,要翻熱,加芝士粉先好食甜品藍苺芝士蛋糕,我和部份朋友太飽無即刻食,第二日食都可以接受,只是餅底不夠脆,出街食一件都$20每人只得一杯飲品,店主給我們Lemonade 和芒果每樣5杯,唔夠飲,要出去再買汽水Lemonade幾酸,不過食得很飽,飲杯酸的都幾好幾解渴朋友話芒果特飲好正總括來說都ok過得去,$98算幾抵,10位分量給12-14位都有餘
頭盤中強烈推介雞中翼,非常好味,每人只得兩隻,太少
串燒有很多肉,食完一串都有點飽
牛角酥鬆軟,無乜特別
意大利水牛芝士很不錯,幾fresh,菜中又有很香濃的芝士碎
Lemonade幾酸,不過食得很飽,飲杯酸的都幾好幾解渴
朋友話芒果特飲好正