2022-05-30
鄰近旺角火車站的高質Coffee Shop - Coffee Talks同朋友去開旺角行街﹐行到攰左唸住搵間高質寧靜既Coffee Shop坐下食下野﹐就決定揀左一間係OPENRICE大獲好評既Coffee Shop - Coffee Talks試下。呢間Coffee Shop 係洗衣街,旺中帶靜。大部分客人都係訂座先黎既。對住門邊有bar 抬,岩曬想一個人靜靜既客人坐,可以望住出邊既街景嘆番杯咖啡係人生一大樂事 ! 餐廳裝修以復古簡約為主﹐坐位唔會好迫﹐食客入到去會好放鬆的 ! 簡單講下我地叫左既野食野飲啦 : 黃金蟹鉗南瓜汁意大利飯﹐蟹鉗外脆內軟﹐配合南瓜汁甜甜酸酸咁食口感唔錯﹐一隻蟹鉗都有女仔既拳頭大﹐無偷工減料架 ! 芝士四重奏比薩﹐咬落口感鬆脆但又保持到厚度﹐芝士超香濃但又唔算好漏﹐外面同比薩邊既芝士焗到較脆但內面仲係好香軟 ! 特級美國肉眼牛肉漢堡﹐份量好大﹐五成熟岩岩好﹐除左漢堡﹐仲有薯條同沙律醬﹐漢堡入面既牛肉層好厚﹐配上生菜番茄﹐完全唔會有油膩感﹐薯條都係熱既﹐勁香脆 !BBQ雞扒漢堡配炸薯條﹐超大塊超厚身雞扒真係好少見 ! 佢仲厚過我手掌 ! 咬落去肉汁出哂黎﹐呢個
簡單講下我地叫左既野食野飲啦 :
BBQ雞扒漢堡配炸薯條﹐超大塊超厚身雞扒真係好少見 ! 佢仲厚過我手掌 ! 咬落去肉汁出哂黎﹐呢個岩哂唔食得牛既朋友 !
楓糖鮮奶咖啡﹐有著迷人既味道﹐似玉桂咁﹐舌頭嚐到甜味﹐但重點在於縈繞係鼻腔既香氣﹐令人十分難忘 !
玫瑰草莓梳打﹐入口清新﹐帶有陣陣玫瑰幽香﹐令人十分醒神 !
牛油果奶昔﹐牛油果被譽為營養價值最高既水果﹐佢係店員推介最有營業價值既一杯飲品﹐口感CREAMY但易入口既 !
提一提大家去之前記得訂位﹐餐廳大約只有20個位同埋餐廳係收加一服務費架~
Coffee Talks
地址 : 旺角洗衣街167號