2021-02-21
🤰🏻週末又係增肥嘅日子,今日去咗觀塘嗰邊行街順道過黎同朋友食個Tea。酒店新裝修,雖然唔係貴價路線嘅酒店,但都乾淨企理,餐廳高樓底,寬闊好坐。🍓Tea Set 包括:🍓($298/2,另收+1)➳ 士多啤梨撻➳ 士多啤梨馬卡龍士多啤梨蛋糕卷➳ 士多啤梨芝士蛋糕 👍🏻➳ 英式鬆餅配士多啤梨奶油➳ 士多啤梨奶凍➳ 自家製窩夫 👍🏻➳ 士多啤梨牛角包➳ 迷你牛肉漢堡➳ 煙三文魚三文治➳ 巴馬火腿配蜜瓜多士➳ 自選奄列「材料有火腿,菇,洋蔥,青椒,紅椒」👍🏻➳ 另外配咖啡或茶「加$28可以有士多啤梨特飲,凍飲係士多啤梨梳打,熱飲係士多啤梨伯爵奶茶」值得一讚嘅係士多啤梨嘅本身夠甜,最好食係窩夫,新鮮即製夠香脆,而且係任食。🧀芝士蛋糕味道亦唔錯,🍳奄列炒得香滑嫩口,🍹凍嘅特飲亦清爽香甜。呢個價錢,過黎坐下食下環境,食返幾個鐘窩夫,同朋友傾下計,性價比都可以。-----👶🏻B仔整體評價:7.1/10個👍🏻👶🏻B仔抵食程度:7.5/10個👍🏻👶🏻B仔環境評分:8/10個👍🏻👶🏻B仔味道評分:7/10個👍🏻👶🏻B仔回頭機會:7/10個👍🏻-----跟住我一齊吞食香港啦!🤤
🍓Tea Set 包括:🍓($298/2,另收+1)
➳ 士多啤梨撻
➳ 士多啤梨牛角包
➳ 迷你牛肉漢堡
➳ 煙三文魚三文治
➳ 巴馬火腿配蜜瓜多士
➳ 自選奄列「材料有火腿,菇,洋蔥,青椒,紅椒」👍🏻
-----
👶🏻B仔整體評價:7.1/10個👍🏻