今日黎到間日式料理店,一入門已經覺得嗰份溫馨滲晒全身。仿佛置身東京小巷,秋風撲面嚟嘅感覺。服務員笑容滿面,感覺到佢哋嘅熱誠。我點嘅拖羅魚腩蓉丼真係好出色,魚腩肥美得嚟唔膩口,與飯粒嘅恰到好處嘅軟硬搭配得好天衣無縫。飯嘅溫度啱啱好,吸收咗魚腩嘅油潤,每啖都嘆為觀止。😍😍身邊朋友嗰碗牛肉丼攞嚟聞都覺得香味撲鼻,佢食完都係一臉滿足。麵豉湯仲要特別提一提,夠哂濃,喝落暖笠笠,啱晒嚟暖暖胃。😋😋仲有串燒,每串都炭香四溢,一啲都唔會乾柴。尤其係牛舌,厚切且外焦裡嫩,肉汁豐富,完全符合我對完美串燒嘅想像。😋鹽燒三文魚鰭亦都酥脆得黎,呢個真係意想不到嘅驚喜。不過話說番吞拿魚拼盤,每塊魚腩都新鮮得黎分量十足,同啲小卷配埋,每啖都係鮮。噉嘅好味道,實在令我好難忘懷。 下次再黎,我會早啲book位,確保可以再次品嚐到這份美食。 👍🏻