2024-06-19
一直都好想試呢間嘅Bagel,難得今日去大圍搵朋友就拉埋佢一齊食個晏晝。其實除咗Bagel佢哋都有好多選擇,有All Day Breakfast亦都有麵包。咁我一心想嚟食Bagel所以諗都無諗就叫咗兩個鹹Bagel:泰式肉碎煎蛋貝果波同埋沙茶芝士牛舌Pretzel。泰式香葉肉碎嗰個就味道係好食嘅,就係平時食到嘅香葉肉碎飯轉做Bagel底,貝果都好實在,我幾鐘意呢個配搭。但係食起上嚟好"lea hea",都好難同朋友分享,切嘅時候肉碎會跌到周圍係。同埋因為Bagel好煙韌重皮,非常難切,直接用手食會好啲。另一個牛舌Pretzel我就有少少失望,因為同我想像中嘅口感有少少出入。本來期待緊佢係外皮會比較脆,但結果都係軟嘅,同埋本身以為可能會有鹽粒喺外層。但唔係唔好食,只係有啲期望落差,相比之下會覺得肉碎Bagel完勝,不過呢個同朋友分享就容易好多~我哋仲有叫抹茶司康,佢本身Scone咩都唔點就已經好夠味,抹茶味都好出,有少少甜嘅。不過加埋Soya Cream就完美中和咗個甜味。份量都比想像中大。下次會再返嚟試埋甜嘅麻糬貝果!
同埋因為Bagel好煙韌重皮,非常難切,直接用手食會好啲。
下次會再返嚟試埋甜嘅麻糬貝果!