2022-04-27
呢間壽司店好似全港18區都開咗好多分店,今次一於就試下佢咩料先。🔻三文魚 ($18/2件) & 三文魚腩 ($20/2件) 好好食,我本身都好鍾意食三文魚,唔係好薄個種,係有少少咬口同厚度嘅三文魚,食落都好新鮮。所以就算定價貴過一般大型連鎖店,都係有原因,因為三文魚真係唔錯。無論紋理、色澤、油脂分佈都好清晰,一望就知道質素唔錯。🔻鰻魚 ($18/2件)肉質厚實,有鰻魚香,都幾抵食。🔻芥辣八爪魚 ($22/2件)唔知係咪啲八爪魚切得太散,口感好似無想像中好,但味道正常。🔻中華沙律 ($15/2件) 好足料,啲中華沙律多到差唔多瀉出嚟,好新鮮,完全唔腥。食中華沙律最驚就係腥。🔻吞拿魚蓉 ($30/2件)口感好滑,份量飽滿,食落有吞拿魚油香,很滿意。🔻特大赤蝦 ($32/2件) 真係要讚,蝦肉唔唔係散開、霉,係食得出新鮮嘅。即刻尺寸到舊大,食落好滿足。🔻蟹子 ($16/2件)正常味道。🔻火炙左口魚邊 ($28/2件)我都好鐘意食左口魚,而且唔係間間壽司舖都有。經火炙之後,魚肉一咬就散,入口即溶,魚香滿溢。🔻小食 - 玉子燒 ($30/4件)凍食, 味道唔錯,唔係好甜。不過其實我更加鍾意
🔻三文魚 ($18/2件) & 三文魚腩 ($20/2件)
🔻鰻魚 ($18/2件)
肉質厚實,有鰻魚香,都幾抵食。
🔻芥辣八爪魚 ($22/2件)
唔知係咪啲八爪魚切得太散,口感好似無想像中好,但味道正常。
🔻中華沙律 ($15/2件)
🔻吞拿魚蓉 ($30/2件)
口感好滑,份量飽滿,食落有吞拿魚油香,很滿意。
🔻特大赤蝦 ($32/2件)
🔻蟹子 ($16/2件)
正常味道。
🔻火炙左口魚邊 ($28/2件)
🔻小食 - 玉子燒 ($30/4件)
凍食, 味道唔錯,唔係好甜。不過其實我更加鍾意食熱辣辣嘅玉子燒。
🔻芝麻八爪魚 ($32/2件)
估唔到啲八爪魚好大嚿,比一般超市買得到大1.5-2倍!無腥味,幾好食。
不得不讚呢間嘢嘅壽司賣點係足料,所有壽司嘅配料、小食嘅size都係較大份同飽滿。