2018-07-24
工作中午餐,因為趕時間,在呢條好多餐廳嘅街搵咗呢間米線店,普通茶餐廳格局,格面放有點餐紙,有自選配菜,或有啲特定嘅款式,點好餐要耐心等一陣等待期間我去咗餐廳廁所,沿途地板好滑(好似溜冰會跣低咁)後欄又廁所對出又洗緊碗,廁所🚽殘舊,講真幾後悔去咗呢度嘅廁所,好倒胃口又危險!豬腸萵筍筍條雲吞麻辣米線($34)配菜有包心菜、芽菜、芫茜、豆腐皮、蘿蔔乾,賣相不錯,配料好多,細豬腸彈牙,有肥脂又唔會太多,好夾辣湯,好味,雲吞係廣東或,皮薄嫩滑,豬肉餡料有肉汁,好味,萵筍條粗身,爽脆清甜,辣湯中清清地好味,米線有咬口彈牙,唔會軟趴趴,湯底微辣,配菜豆腐皮幾特別,豆香濃又有咬口,蘿蔔乾比少少,又辣又有咬口,好惹味,邊流鼻水邊食!蘋果醋($10)罐裝果醋,酸酸地解辣幾好,不過唔夠凍涼拌皮蛋($30)叫一碟分享,皮蛋唔大隻,蛋白係淺玻璃綠色,彈牙嫩滑,蛋黃無流心,沙沙的唔實,辣椒🌶️減低蛋腥味,我食開少辣都食到,好味!同事食:豬紅蘿蔔貢丸清湯米線($34)蘿蔔雞翼尖麻吉燒麻辣米線($34)同同事換咗一件麻吉燒,其實係年榚引魚蛋,彈牙煙韌好味!加多寶($8)店員爽手唔多就話,快快手食完走食物好味,但廁所要改
蘋果醋($10)罐裝果醋,酸酸地解辣幾好,不過唔夠凍
同事食:
豬紅蘿蔔貢丸清湯米線($34)
加多寶($8)
店員爽手唔多就話,快快手食完走
食物好味,但廁所要改善(店內裝修得幾靚都無用,後欄倒晒胃口!