2024-07-03 100 瀏覽
📍 Namo Avant Thai Restaurant - 尖沙咀 環境暗暗地,氣氛都十分好,覺得好啱夜晚食飯~感覺啲檯有分唔同 area,有藤椅、榻榻米同高櫈,每個位置都唔同風味~~餐廳設有户外位置,用餐期間還能一邊欣賞著維港對面既燈飾美景,可以說是一大享受了~✨ 燒豬頸肉焦香既豬頸肉,外脆內爽~而且有肉汁🐷而醬汁以泰國青檸葉、辣椒和羅望子醬烤製~令味道更提升🥢✨泰式炸蝦餅配甜梅子醬即炸蝦餅,夠香口兼熱辣辣,蝦餅肉質幾厚!配甜梅子醬更開胃🫶🏻✨香煎鵝肝配甜芒果莎莎鵝肝!煎得外微脆內軟,香濃滋味🦆配芒果🥭更清新去除鵝肝嘅油膩🥢✨青咖喱雞呢個青咖喱嘅辣度比平時既略高🌶️呢個青咖喱嘅椰汁味唔會蓋過咖喱香🥢食落味道比較醇厚 風味十足而且雞肉仲好嫩滑 真係無乜嘢可以挑剔🤩✨泰式新鮮蔬菜炒河粉呢道炒河粉是這次的最愛!首先河粉不過是軟硬度還是酸甜度都很剛好,另外河粉中還加入的炒蛋同新鮮蔬菜,讓整體口感層次變高✊✨馬拉盞炒通菜馬拉盞味道好香帶點微辣,通菜索哂汁幾惹味~✨燒雞串配花生醬必點!必點!必點!很重要所以說三次,燒雞串真的是超超超好吃😋 外層的炙燒香氣搭上嫩滑多汁的雞肉,鹹鹹甜甜的花生醬汁正中

✨ 燒豬頸肉
焦香既豬頸肉,外脆內爽~而且有肉汁🐷
而醬汁以泰國青檸葉、辣椒和羅望子醬烤製~

令味道更提升🥢
✨泰式炸蝦餅配甜梅子醬
即炸蝦餅,夠香口兼熱辣辣,蝦餅肉質幾厚!
配甜梅子醬更開胃🫶🏻

✨香煎鵝肝配甜芒果莎莎
鵝肝!煎得外微脆內軟,香濃滋味🦆
配芒果🥭更清新去除鵝肝嘅油膩🥢

✨青咖喱雞
呢個青咖喱嘅辣度比平時既略高🌶️
呢個青咖喱嘅椰汁味唔會蓋過咖喱香🥢
食落味道比較醇厚 風味十足
而且雞肉仲好嫩滑 真係無乜嘢可以挑剔🤩

✨泰式新鮮蔬菜炒河粉

✨馬拉盞炒通菜
馬拉盞味道好香帶點微辣,通菜索哂汁幾惹味~

✨燒雞串配花生醬
必點!必點!必點!很重要所以說三次,燒雞串真的是超超超好吃😋 外層的炙燒香氣搭上嫩滑多汁的雞肉,鹹鹹甜甜的花生醬汁正中我心❣️

✨ 斑斕葉包椰汁牛奶布甸
夏天必嗌甜品🫶🏻椰汁味好香濃~
最驚訝係仲有椰果同粟米喺入