2021-08-25
前排去咗中環蘇豪區搵嘢食,去到呢間泰式bar,呢區比較少有喎,試下佢啲fusion菜先🤪·✨泰式生菜包 𝑇ℎ𝑎𝑖 𝐿𝑎𝑟𝑏 𝐿𝑒𝑡𝑡𝑢𝑐𝑒 𝑊𝑟𝑎𝑝 $128泰式肉碎用豬肉、洋蔥、辣椒粒、香茅葉整成,生菜🥬夾住係好食幾惹味嘅,但個肉碎係炒得偏油膩的🙃·✨泰式羅勒雞肉意粉 𝑇ℎ𝑎𝑖 𝐵𝑎𝑠𝑖𝑙 𝐶ℎ𝑖𝑐𝑘𝑒𝑛 𝑆𝑝𝑎𝑔ℎ𝑒𝑡𝑡𝑖(ℎ𝑎𝑙𝑓) $68由於叫半份,所以份量係細份啲嘅紅椒🌶️同青辣椒都有幾多,幾食得出嗰隻辣味店員話係因為冇醬汁,所以要落橄欖油去炒個意粉,但我地食落都係嫌偏油😅·✨串燒 𝑆𝑘𝑒𝑤𝑒𝑟𝑠♥︎和牛𝑊𝑎𝑔𝑦𝑢🐄 $32估唔到呢串和牛都幾腍,有牛味♥︎雞髀肉 𝐶ℎ𝑖𝑐𝑘𝑒𝑛 𝑡ℎ𝑖𝑔ℎ🐓 $28雞肉又幾嫩滑,係唔錯嘅😌♥︎酸豬肉腸 𝑁𝑎𝑒𝑚 𝑆𝑜𝑢𝑟 𝑃𝑜𝑟𝑘 𝑆𝑎𝑢𝑠𝑎𝑔𝑒🐖 $32呢款係泰國街頭小食,酸酸地又juicy,幾特別😝·✨蝦多士 𝑃𝑟𝑎𝑤𝑛 𝑇𝑜𝑎𝑠𝑡🦐 $48熱辣辣食落好鬆脆😋個蝦多士都足料嘅🦐夠多蝦肉又多芝麻😚·✨𝑀𝑎𝑖 𝑇𝑎𝑖 $110以Gin、橙🍊、杏仁、菠蘿🍍、青檸溝成嘅cocktail🍹飲落酒精濃度好高,記住搞勻飲會甜啲易入口啲·✨椰青 $68有張餐廳l
由於叫半份,所以份量係細份啲嘅
紅椒🌶️同青辣椒都有幾多,幾食得出嗰隻辣味
✨串燒 𝑆𝑘𝑒𝑤𝑒𝑟𝑠
♥︎和牛𝑊𝑎𝑔𝑦𝑢🐄 $32
估唔到呢串和牛都幾腍,有牛味
♥︎雞髀肉 𝐶ℎ𝑖𝑐𝑘𝑒𝑛 𝑡ℎ𝑖𝑔ℎ🐓 $28
雞肉又幾嫩滑,係唔錯嘅😌
呢款係泰國街頭小食,酸酸地又juicy,幾特別😝
✨蝦多士 𝑃𝑟𝑎𝑤𝑛 𝑇𝑜𝑎𝑠𝑡🦐 $48
熱辣辣食落好鬆脆😋個蝦多士都足料嘅🦐夠多蝦肉又多芝麻😚
✨𝑀𝑎𝑖 𝑇𝑎𝑖 $110
以Gin、橙🍊、杏仁、菠蘿🍍、青檸溝成嘅cocktail🍹
飲落酒精濃度好高,記住搞勻飲會甜啲易入口啲
✨椰青 $68
有張餐廳logo貼紙貼喺椰青到,幾得意🤣