2020-09-04
曾經常常吃自助餐,近來想重拾吃自助餐的樂趣。 今次來到了JW Cafe。環境不錯啊,裝潢時尚,座位都幾闊落,我坐的位置,溫度都好舒適。食物有刺身、熟食、沙律、甜品、粥粉麵等。🔸️花膠湯好大舊花膠啊! 仲有鮑魚! 除了食材矜貴,味道都好好,熱辣辣暖入心,飲得好舒服。🔸️燒牛扒高質有濃厚肉味,推介~🔸️海鮮意粉濃郁忌廉汁,正宗西式煮法,並非港式西餐味道。🔸️上湯餃子正常食法係配上湯,但個人認為單食餃子,口感會更好,保持到脆口。🔸️即煮粥自己選擇配料,有蝦、雞、海參絲、鮑魚絲等,揀完等5分鐘左右有得攞。配料同粥非常的夾,而且粥底好綿密,濃淡度適中,又係令人食得好舒服。🔸️甜品甜品不算非常多種類,但都幾精緻。最得我心的鬆餅,外脆內軟,咬下帶著奶香。特別一讚服務,多位經理/侍應都好熱心幫助食客,例如現在很多食物都加了蓋子,攞食物難免有點麻煩,而經理/侍應都就會立即來幫你,很細心。時間方面,由3點15分到 5點,覺得比較趕。一到5點就把餐具收起了。😆
食物有刺身、熟食、沙律、甜品、粥粉麵等。
🔸️花膠湯
🔸️燒牛扒
高質有濃厚肉味,推介~
🔸️海鮮意粉
濃郁忌廉汁,正宗西式煮法,並非港式西餐味道。
🔸️上湯餃子
🔸️即煮粥
🔸️甜品
甜品不算非常多種類,但都幾精緻。
最得我心的鬆餅,外脆內軟,咬下帶著奶香。