岩岩有朋友約我食飯,不過佢食素既,正頭痛去邊到食好(大家都知素菜平時都比較貴),我又大食,好在咁岩係網上見到,係銅鑼灣 Tower535 開左間素食自助餐 樂園素食,任食價錢又大眾化,咁就即時Book 定位去試下。樂園素食在 Tower 535 地庫,地方好大,裝修好新式,就好似係酒店入面食自助餐一樣,好岩年青人幫親。老闆見我地第一次去,仲特別介紹一番,招待得好好,好有家既感覺,我平時少食開素菜,都被他感染到開始愛上素食。衛生方面又係滿分,攞食食除左要帶口罩外,仲要帶膠手套,超級衛生。過百種菜式,咕噜肉、鮑魚都係招牌名菜。飲品有豆漿,多種熱飲,即磨咖啡(真係同大酒店有得比) ,另外還有多種甜品,仲要樣樣都咁好味,真係難得。我超鐘意食佢地既壽司,老闆見我係咁食壽司,又過來話我知,原來整壽司既係以前有名既日本料理師傅,超級推介。另外Pizza 都係我另一最愛。另一推介就係佢地既串燒,晚上供應。好少有自助餐有咁多款式,我唸要起碼三次才能試晒全部野食。很難得的一間滿分餐廳。

素鮑魚

咕嚕肉

壽司

串燒

另一推介就係佢地既串燒,晚上供應。

素炸豬扒
2021-04-28