2024-05-25
續上回,今晚適逢維港有多啦A夢無人機表演,GG食飽都去湊下熱鬧,有得睇表演咁開心梗係要有甜品助興一下,GG特意由新蒲崗帶d高質甜品過去~ 呢間甜品店師傅曾經喺酒店👩🏻🍳🏨主理甜品,而家主打手工甜品,可想而知啲甜品有幾正😍😍😍📌雲喱嗱豆焦糖燉蛋$33識食嘅一定敲碎d焦糖先,呢個焦糖燒到焦香脆身,厚度適中,可以好容易就敲碎;至於燉蛋,一入口先嚐到好香嘅雲喱嗱味,留有蛋香餘韻,唔會太甜,仲好滑身,配合埋焦糖一齊食甜度好平衝,相當高質嘅甜品,同喺貴價西餐廳嘅質素有得比,CP值高,非常推薦👍🏻📌鮮草莓牛奶布丁$40另一個推薦嘅甜品💕 布丁相當滑身,近乎入口即溶,有一股淡香嘅草莓牛奶味,配合埋新鮮嘅士多啤梨,食哂成杯都唔會覺得膩💕📌鮮雜果椰汁西米露$45雜果全部都係新鮮水果,絕對唔係罐頭行貨,仲有好多款生果,有西瓜、士多啤梨、芒果,裝好滿滿一碗,一啲都唔偷工減料。椰汁味道清爽,又係唔會好膩果種;西米粒粒分明、份量超多,好似食夠第二碗飯咁,絕對可以填飽埋第二個胃😂👍🏻仲要大讚包裝得好穩陣,搭鐵同去迫完睇無人機都完全冇倒瀉,仲保持到個靚樣😆睇完之後坐喺公園慢慢歎,好休閒咁睇住其他人人車爭路,同我哋相
📌雲喱嗱豆焦糖燉蛋$33
📌鮮草莓牛奶布丁$40
📌鮮雜果椰汁西米露$45
睇完之後坐喺公園慢慢歎,好休閒咁睇住其他人人車爭路,同我哋相映成趣😏食完就過咗最多人潮嘅時候,可以好舒服咁搭車返屋企抖下lu🪫🪫🪫開心滿足嘅一日🤗🤗🤗
📍恩嚐甜品
新蒲崗彩虹道242號采頤花園商場地下321號舖