2019-09-15
今日同女朋友去山頂拍拖 點可以唔去咁出名嘅Mina house嗰度食甜品呢 呢度嘅甜品全部都係精心製作而且全部都係用料上城見到已經流曬口水呢度嘅甜品係以自助餐嘅形式提供所以大家就留番個肚去慢慢享受啦首先試咗個朱古力蛋糕 朱古力用上少少苦嘅黑朱古力 味道非常之突出 而且朱古力嘅苦味同埋蛋糕本身嘅甜味融為一體 值得一讚之後就試咗一個伯爵茶歌劇院蛋糕伯爵茶嘅茶味 成個蛋糕都冇乜油膩感 好好食 而且蛋糕本身嘅甜味正好中和茶既甘 絕配也之後又拎咗個芒果熱情果蛋糕 芒果顧名思義真係好有芒果嘅甜味 熱情果酸酸地 成個蛋糕都酸酸甜甜 開胃得黎唔太甜 又係一絕拎咗個抹茶紫蘇蛋糕 個人唔係太過鍾意紫蘇葉嘅味道 所以呢個蛋糕麻麻地女朋友拎多個香草栗子蛋糕 食落反而少咗啲香草味 栗子嘅味道就十分之特出 我同埋女朋友都係鍾意栗子嘅人 所以覺得幾ok