港宴海鮮火鍋 📍尖沙咀柯士甸道122號麗斯中心地下🤔餐廳環境裝修同氛圍真係會直接影響整個飲食體驗!👍🏻最近去咗一間不論食物質素,抑或係環境、服務都平均地優勝嘅火鍋店,🎉⏰🙈如果唔喜歡限時限刻重量不重質嘅火鍋放題的話,真係不妨試試佐敦呢間新開無幾耐嘅海鮮火鍋店!👍🏻🪜裝修走輕奢格調🔱,有一排以屏風相隔嘅半圓形卡位,明顯著重每枱客人嘅私隱度,而且坐位非常打卡!📸餐廳末端有個自助調味料區,有個自家XO 醬好正!大量蝦米瑤柱之外仲加入金華火腿粒,鹹香味豐富,辣度又適中。🥟最岩襯水餃/滑,更加可以撈埋烏冬一齊食!🍜🌊今次我地主攻海鮮,因為openirce 做緊全單85 折(牛肉同VIP 除外房)為咗做位最精明消費者,我地今次冇order任何肉類😝🥳🔅杏汁豬肺湯湯底冇人好多唔同種類同價位可以選擇,我地揀咗個保肺潤燥,開胃生津嘅杏汁豬肺湯,可以邊打邊爐邊養生!記得開始打邊鍋之好先飲個湯,杏汁味濃郁到好似係最自媽媽手筆嘅老火湯咁呀!🔅海鮮拼盤 唔好睇少個海鮮拼盤,其實食完都已經6-7 成飽了!其中包括有元貝、聖子、海蝦、脆鯇片、脆鯇腩、白鱔片、海參、南非鮑魚,非常豐富!每款都好新鮮,最意外係就連脆鯇腩
港宴海鮮火鍋
📍尖沙咀柯士甸道122號麗斯中心地下

🤔餐廳環境裝修同氛圍真係會直接影響整個飲食體驗!

🔅杏汁豬肺湯
🔅海鮮拼盤
每款都好新鮮,最意外係就連脆鯇腩超甜又肥美! 平時我好少會覺得好食,但今次真係令我改觀!
🔅自家製手打相拼滑
可以自己揀邊兩種滑,而我地就揀咗蝦滑 同 墨魚滑!
兩種滑都非常真材實料,尤其是蝦滑特別爽彈仲難得地鮮蝦味都幾出!
🔅自家製雙拼餃子
同滑一樣,又係可以自己揀!
我地就揀咗自家韭菜餃同埋自家水餃王!
餃子皮超薄,餡料調味足夠,菜肉份量都平均!自己就會偏愛韭菜餃!
飲品方面我地Order咗兩杯特飲
🍹Spring🍋
由多種果汁混合調製而成,包括有青提子汁、青檸汁、檸檬汁、薄荷葉、梳打水同埋原味爆珠。少甜就剛剛好,薄荷葉味都幾出,好清新嘅感覺!

🍹Autumn 🍓
同樣都係混合咗多種果汁,包括有士多啤梨汁、薄荷葉、青檸汁、梳打水同埋士多啤梨味爆珠!我就鐘意呢杯多啲,因為酸酸地好開胃,而且底部有爆珠,令到口感更加豐富!

最後甜品有牛奶芋圓!
2023-06-15