2019-10-18
炮台山站既橫巷有間裝修別具特色,以飛機為主題既家庭酒吧—娜吧每次返完工,想放鬆下個人,沉醉下係酒精世界入面既時候都會想黎喱度。娜吧同其他酒吧唔同,因為家庭式經營,所以佢既老闆同老闆娘都好在意客人既感受,啲位好無坐,新入既手工啤喜唔喜歡,同你傾下裝飾呀,環境呀好多好多水吹,仲可以同班年輕人打成一片。酒吧多數既係附近啲酒店外籍客,仲有好多好似我喱啲上班一族咁,放左工去飲杯野吹下水。咁當然啦,除左人情味同環境,一間酒吧最重要係佢既酒同小食,小食方面有種手打雞肉丸同牛仔骨真係每次黎都必點,係我人生中食過最好食既雞肉丸,沒有之一。酒類既,因為小弟每次飲既都係生啤唔能夠多加評論,但眼見老闆娘每次都會主動提供兩款nuts 同蝦片你食,仲周不時會好慷慨咁請啲客飲芝華士,威士忌之類既...剩係離遠都聞到個種醇香...其實如果對依方面有要求既人其實都可以去試下,真係唔錯。要講既係咁多,畢竟靚女老闆娘既熱情實在值得係依個平台上得到多點讚許,希望各位都多多支持依間有酒店級數,令你賓至如歸既平民家庭式酒吧。