2012-03-29
由於時間關係, 沒有前戲單刀直入; 只談食物Set A $288 清酒 (冷) : 和友人都唔懂嘆清酒, 實在非常 ”那” 喉, 味道就如燒酒一樣 “梗” 烤雞肉沙律: 烤雞肉雖然有點乾, 但菜和蕃茄口感清新, 配上酸甜的沙律汁都幾醒胃刺身卷物併盤(三文魚, 間八; 鯛魚) : 剌身算新鮮, 但欠缺魚香卷物則略為鬆散, 但可以接受的 海鮮蒸蛋: 熱辣辣, 蛋夠滑, 點點鮮味, 一口一口滑入到喉嚨內 西京左口魚: 肉質比鱈魚更滑, 魚皮燒到卜卜脆, 魚油十分豐富, 是夜最喜歡的一味 什錦天婦羅: 質感有點油膩, 炸粉也厚, 只是一般 櫻蝦炒什菜: 櫻蝦的鮮味不是太出, 感覺與一般的炒什菜無異 味噌湯: 正常 白飯 : 最愛吃珍珠米, 就算口飯也吃得下 芝麻雪糕: 一球實在不夠, 所以加單了暖心朱古力蛋糕焗到微暖, 賣相唔差, 但世事又點會咁完美呢深黑色的朱古力以為濃度很高就錯了, 朱古力味奇淡之餘質感十分粗糙, 雖然唔好味但還是不自覺地放進口裡。 老友: 生日快樂 ~
單刀直入; 只談食物
Set A $288 清酒 (冷) : 和友人都唔懂嘆清酒, 實在非常 ”那” 喉, 味道就如燒酒一樣 “梗” 烤雞肉沙律: 烤雞肉雖然有點乾, 但菜和蕃茄口感清新, 配上酸甜的沙律汁都幾醒胃 刺身卷物併盤(三文魚, 間八; 鯛魚) : 剌身算新鮮, 但欠缺魚香
味噌湯: 正常
白飯 : 最愛吃珍珠米, 就算口飯也吃得下 芝麻雪糕: 一球實在不夠, 所以加單了暖心朱古力 蛋糕焗到微暖, 賣相唔差, 但世事又點會咁完美呢
深黑色的朱古力以為濃度很高就錯了,
老友: 生日快樂 ~