2014-05-23
搵一粒好食的酒心朱古力真係唔容易,之前買過不少品牌的酒心朱古力都好失望,酒量太少、朱古力不夠軟滑等…都唔能夠將餡內的酒味發揮得淋漓盡致。前幾日經過Leonidas,買咗幾款朱古力,有乾果朱古力、脆米朱古力等,其中1粒是酒心朱古力,想返起呢粒車厘子酒心朱古力,真係覺得好正!打開紅色的包裝紙,朱古力質感相當香滑,與濃濃的車厘子酒相當匹配! 最值得讚的係,內餡的酒心份量適中,味道甘甜,更是酒中帶車厘子果肉,食起來感覺到口中的原粒車厘子超大粒!!!果肉搭酒及朱古力的味道,正呀!呢間店雖然晌open area但座位晌入面,唔會比人周圍經過的人望住食野! 聽店員話剛推出幾款新Muffin,只可惜今天時間上比較趕,加上岩岩食完飯有D飽的關係,沒有機會坐底試試呀,搵日一定要試堂食先!
前幾日經過Leonidas,買咗幾款朱古力,有乾果朱古力、脆米朱古力等,其中1粒是酒心朱古力,想返起呢粒車厘子酒心朱古力,真係覺得好正! 打開紅色的包裝紙,朱古力質感相當香滑,與濃濃的車厘子酒相當匹配! 最值得讚的係,內餡的酒心份量適中,味道甘甜,更是酒中帶車厘子果肉,食起來感覺到口中的原粒車厘子超大粒!!!果肉搭酒及朱古力的味道,正呀! 呢間店雖然晌open area但座位晌入面,唔會比人周圍經過的人望住食野! 聽店員話剛推出幾款新Muffin,只可惜今天時間上比較趕,加上岩岩食完飯有D飽的關係,沒有機會坐底試試呀,搵日一定要試堂食先!
題外話/補充資料:
每粒朱古力都放晌雪櫃入面,客人想要邊粒朱古力時,店員都戴住手套先鑼朱古力出來,好衛生!值得一讚!