2023-04-20 55 瀏覽
路德圍不嬲都多野食,今日就純粹因為太少接觸醉物,就黎試下呢間,當嚐鮮。本身想食螺,但原來超受歡迎,7點幾已經賣曬~sad👅砂窩雞湯翅配新竹米粉($68)最推介呢個!⭐️⭐️雞湯翅湯底超級鮮甜,又有落少少金華火腿吊味,雖然上檯時都覺得賣相稍微欠佳,但食落完全大翻轉。很濃郁美味,以往出街食米線都會少飲味精湯嘅小編,今次清底!行動支持!👅 醉雞+濃雞湯底+粉絲($58)呢煲咁大窩嘅濃雞湯小編覺得稍鹹,但係醉雞一流。酒香濃濃,浸著滑嫩嘅雞肉。後悔無叫夠半隻雞份量。👅醉三寶(牛舌、豬肚、薰蹄)($52)冷盤牛舌大大塊,豬肚同薰蹄充滿住花雕香酒味。👅醉肝鮑($75)啲鵝肝食落去有淡淡既花雕酒味,口感似牛油果,少腥,但沒有油膩感。小編麻麻,但友人喜歡,唔鐘意食太濃油哋既人就岩哂。另外有醉鮑魚x1隻,鐘意彈牙、有咬口感既人可以點。呢碟醉肝鮑另有配溏心蛋。食落去嗰陣啲蛋黃會喺口入面流出嚟,mix埋表面啲酒味,好夾

本身想食螺,但原來超受歡迎,7點幾已經賣曬~sad

👅砂窩雞湯翅配新竹米粉($68)

👅 醉雞+濃雞湯底+粉絲($58)

👅醉三寶(牛舌、豬肚、薰蹄)($52)
冷盤牛舌大大塊,豬肚同薰蹄充滿住花雕香酒味。

👅醉肝鮑($75)
2023-04-19
  • 砂鍋雞湯翅