2023-10-04 2240 瀏覽
趁中秋假期約埋成班朋友去左元朗食好西。間餐廳最近仲搞緊德國啤酒節,每晚都有舉啤酒耐力比賽同啤酒競飲比賽,可以嬴取餐廳嘅啤酒通行證。👀〰️傳統瑞士燒芝士、牛角窩夫、金門火腿($138)牛角窩夫好鬆脆,好香牛油味道。Gammon ham帶點煙燻嘅香味,芝士即場炙燒,芝士控一定大愛,三樣加埋一齊真係好夾。😍仲有pickles、車厘茄等等去解膩。〰️德累斯頓燴牛肉、紅椰菜、煎薯餅 ($268)手撕牛肋肉燴得好腍好入味,入口即溶。配埋新鮮薯餅同紅椰菜,口感豐富。〰️慕尼黑啤酒節特色拼盤 ($1588)同行六個人都食唔哂🤫。店員搬完個拼盤上枱之後,會淋啲酒係中間再點火。中間嘅火焰牛肉串同燒虎蝦經過火嘅洗禮後帶點灸香味更香。另外仲有酥炸薄牛仔、脆皮燒豬肘及豬腩、聖路易斯燒排骨、紐倫堡腸、維也納豬肉腸、酸椰菜、燒粟米同埋炸薯。炸薯最令我驚喜!全部都好啱用嚟送酒!!〰️Berry treasure ($78)雖然溝左vodka但其實酒精味道唔明顯,飲落有淡淡嘅玫瑰、荔枝同藍莓嘅味道。😆〰️〰️📍 唐 (元朗)元朗屏山唐人新村路1號地舖

〰️傳統瑞士燒芝士、牛角窩夫、金門火腿($138)

〰️德累斯頓燴牛肉、紅椰菜、煎薯餅 ($268)

〰️慕尼黑啤酒節特色拼盤 ($1588)

〰️Berry treasure ($78)

〰️〰️📍 唐 (元朗)
元朗屏山唐人新村路1號地舖