2021-12-08
新開嘅日系喫茶店,純白色同木系設計,俾人簡潔舒服嘅感覺😌 除咗三款主要𝘉𝘳𝘶𝘯𝘤𝘩 𝘮𝘦𝘯𝘶外,仲有細份量嘅吐司輕食🍞 而最驚喜係飲品選擇多,部分仲好創新👍🏻😎《 焙茶奶酥醬烤多士 》 $42 5 / 5 🌟🌟🌟🌟🌟多士香脆,切開酥化嘅焙茶奶酥,味道唔會好甜,反而有幾分茶味😋 旁邊有來自台灣嘅百花蜜🍯 用嚟中和乳酪嘅酸,亦更突出百花蜜嘅鮮甜,好溫和☺️ 迷你𝘉𝘳𝘰𝘸𝘯𝘪𝘦外層焦脆,內裡都係比較實嘅口感,好濃朱古力🍫《 牛油果煙三文魚炒蛋 》$88 4.5 / 5賣相滿分,色彩繽紛😋 炒蛋嫩滑得黎未到水汪汪~牛油果好𝘤𝘳𝘦𝘢𝘮𝘺🤤 煙三文魚都頗厚同大塊👍🏻 而多士做得最出色,面頭塗上應該都係百花蜜,又甜又脆,烤得好好,包邊最好食👍🏻《 𝘏𝘰𝘯𝘦𝘺 𝘛𝘰𝘯𝘪𝘤 》$46 5 / 5 🌟🌟🌟🌟🌟再次用上百花蜜,冇諗過濃稠嘅蜜糖加入𝘛𝘰𝘯𝘪𝘤會咁透心涼😌 好有夏日嘅感覺,好清新😋《 𝘐𝘤𝘦 𝘋𝘳𝘪𝘱 》 $80 3 / 5入口微酸,反而唔係好飲到冰滴咖啡獨有嘅芳香🥺 但寫有「香港」嘅渠蓋杯墊好亮眼,好想買左佢😂整體雖然食材唔花巧,但反而味道天然,配搭更顯功架👍🏻 有種回家的感覺😎———
《 焙茶奶酥醬烤多士 》 $42 5 / 5 🌟🌟🌟🌟🌟
《 牛油果煙三文魚炒蛋 》$88 4.5 / 5