2021-10-30 378 瀏覽
曾經的長期飯堂~🍅﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣屯門店未搬時,食咗年幾都係食同一款茄湯公仔麵肉醬丸子加蟹柳做早餐,自從搬咗去元朗就好少食,早幾日再食先發現,原來又要暫別了😩● 漢堡番茄濃湯烏冬 配香煎雞扒 $58呢個番茄濃湯依然係熟悉嘅味道,湯底有茄肉,少少稠又掛到湯,天然嘅酸甜味真係當湯飲都得!🍅加埋4大嚿雞扒,外皮煎得非常香脆,而咬落去係嫩滑多汁,雞扒出色到每食一嚿都要讚一次好食🥺○ 自家鮮茄咖喱牛脷焗飯 $82鮮茄同咖哩好夾!濃郁咖喱汁夾雜住茄粒同茄汁,一啖食到兩隻味!有番茄令成個飯唔會太滯,我仲越食越開胃🤤焗飯雖然貴啲但都落重料,飯有炒底,有拉芝,牛脷有成8粒咁多,而且每一啖都係keep住有醬咁食,醬多過飯咁滯!👍🏻性價比極高嘅餐廳 少一間都好可惜🤧希望快啲重開可以有機會再食到❤️‍🔥﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣蕃茄濃湯專門店元朗建業街61號地下
曾經的長期飯堂~🍅

﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣