2024-06-14 1149 瀏覽
之前西貢見過呢間餐廳但個次唔想食pizza所以無試,係將軍澳見返佢就不得不試下酸種餅底pizza, 自己對麵包有要求,成日試唔同麵包店的出品,情有獨鍾都係搵酸種呀酵母麵包之類的產品,有次食pizza hut發現佢都出左酸種餅底,咁呢間餐廳個名都用dough就梗係要食下,叫左最穩陣味道,BBQ烤雞pizza, 外賣另附有一盒sour cream比我自己食前淋面,可能近屋企拎到返去都仲熱,dough bread底真係好有煙韌度,唔同平時既餅底係乾既麵包,佢有返應有既濕潤度,然後批既餡料調味都夾,烤雞肉香,配上sour cream完全唔覺渘,下次要試泰式風味的pizza,但都接近150元一個pizza仲要普通批size,確係價錢偏貴。
外賣自取