2022-10-16 56 瀏覽
今日收工同屋企人去食旺角小草十八怪石鍋米線,餐廳位於旺角核心地區,地理位置非常方便,餐廳主打石鍋米線,另外提供唔同類型既串燒,荷葉蒸飯,烤魚和川式涼拌食物,食品種類豐富。今次我點左酸菜湯烤魚,烤魚非常大條,煎得外皮非常香口,魚肉不會有腥味,魚肉非常鮮甜,湯底非常鮮甜,烤魚配上酸菜魚湯非常夾,烤魚套餐配上薯粉,薯粉非常爽口,額外加左牛肉,豚肉,豬軟骨和牛柏葉,還有好多配料可以另外點。瑤柱蒜蓉海鮮荷葉蒸飯非常大份,有大蝦,扇貝,魷魚等配料,海鮮種類豐富和新鮮,蒸飯粒粒分明,吸收了海鮮的味道,加咗瑤柱同蒜蓉好香,鍾意食海鮮的朋友可以點呢個蒸飯試下。黎到呢間餐廳必須飲特飲,因為呢度的特飲非常大杯,性價比超高,今次我點咗青檸梳打特飲,非常清甜又大杯,配上食物非常夾。總結餐廳食品種類豐富,性價比高,值得推薦朋友來嘗試。

瑤柱蒜蓉海鮮荷葉蒸飯

總結餐廳食品種類豐富,性價比高,值得推薦朋友來嘗試。