2021-07-07 97 瀏覽
今日放工去咗大圍果頭,咁啱打算返屋企嘅時候,收到老公電話話想去食酸菜魚,我就即刻諗起喺大圍有間好出名食酸菜魚既漁品酸菜魚火鍋放題~~等埋老公後我地就即刻上去攞位,等咗十幾分鐘就有位了,入到去成間鋪都香噴噴既魚味,十分醒神!我地叫咗一個烤匠亞拉卡二人餐,裡面包括咗好幾款野食,有烤原條沙巴龍躉,烤魚有幾款湯汁可以選擇,香辣味,酸菜味,蕃茄味,我地擇咗酸菜味。。。。。沙巴龍躉很大條!!應該也有斤半重!鍋内其他配菜吸收酸菜的湯汁,十分美味。沙巴龍躉肉質爽實, 淡淡魚味滲出,肉厚,非常之正!!!仲有黃金炸魚皮,咔嚓咔嚓⋯⋯開始食之前一定要食一口炸魚皮,炸魚皮發出清脆聲音,越食越想食。。。跟住就係響鈴,響鈴非常巨大,脆口程度爆燈,幾乎是放入湯中就軟掉,十分新鮮。另外兩杯飲品非常特別同大杯,就係紅柚荔枝梳打同藍柑白桃梳打!!非常好味難忘既一晚,下次再戰😆
非常好味難忘既一晚,下次再戰😆