2023-05-11
今日黎到旺角呢間淥鼎記打邊爐呀🤩 好耐之前食過觀塘嗰間 旺角開咗一直都好想試吓 今日終於黎食啦~ 今次揀咗小寶套餐 早食1930前離座 $238任食兩個鐘 正呀😬坐低先揀主菜 有三樣係要六個人以上先可以揀 我哋兩個人就可以揀重慶雞煲、老壇酸菜魚、同埋干鍋海鮮什錦 咁我哋就揀咗酸菜魚啦~~ 揀好主菜 有兩款小食就已經上枱啦~ 再出去拎嘢飲 好多選擇🤣 揀咗竹蔗茅根 同埋茉莉茶 自家製嘅竹蔗茅根唔會太甜 打邊爐清熱啱晒~茉莉茶 見到佢係原個茶包 好濃茶味👍🏻 老壇酸菜魚 大大碟好香熱辣辣咁上枱 魚肉分量超多 全部都係無骨啖啖肉 酸菜好食唔太酸~ 配菜方面有蓮藕、萵筍、豆芽、薯粉等等好足料👍🏻 完全同出面食嘅份量一模一樣 如果食晒都應該飽左一半🤣 酸菜魚食到一半就叫咗個湯底 今次揀咗花膠美人鍋 好快就上到嚟啦 估唔到都有成8塊花膠🤩 仲有啲杞子紅棗 真係好養生 好啱女士🫢 二話不說飲咗個湯先😌 花膠彈牙有咬口 好味😋 紐西蘭羊肉片:肉質鮮嫩 羊羶味唔算重 安格斯極佳级精修肥牛:有牛味 脂肪較多 肉質就腍啲安格斯牛板翼:牛味濃啲 脂肪分布平均啲 肉質比較有咬口 個人比較推薦呢一隻😋全部肉類
咁我哋就揀咗酸菜魚啦~~
揀好主菜 有兩款小食就已經上枱啦~
再出去拎嘢飲 好多選擇🤣
揀咗竹蔗茅根 同埋茉莉茶
自家製嘅竹蔗茅根唔會太甜 打邊爐清熱啱晒~
茉莉茶 見到佢係原個茶包 好濃茶味👍🏻
老壇酸菜魚
花膠美人鍋
二話不說飲咗個湯先😌 花膠彈牙有咬口 好味😋
紐西蘭羊肉片:肉質鮮嫩 羊羶味唔算重
安格斯極佳级精修肥牛:有牛味 脂肪較多 肉質就腍啲
全部肉類都係又厚又大塊 就算係任食 一啲都唔吝嗇👍🏻😋
除咗肉類係QR code落單 其他配菜係自助 又係勁多選擇🤩 基本上平時食開嘅打邊爐配菜都有齊 菇類菜類丸類 我都夾咗唔少嘢食🤣 有一個芥末貢丸我覺得幾特別 可以試吓🫢
整體嚟講呢間淥鼎記 食物質素高 服務態度良好 環境舒適😇 主菜酸菜魚再加埋任飲任食打邊爐 真係捧住個肚走呀🫢