2023-04-10
之前有食過十二味,覺得性價比不錯!!今次經過尖沙咀,就試尖沙咀分店~餐廳中式裝修,門口掛有大紅燈籠🏮內裏環境舒服寬敞!!原來尖沙咀分店是音樂餐廳,有個大電視播着卡拉OK,當日播的是香港90後回憶歌曲,甚有氣氛~ 用QR code落單,方便快捷。12點午膳時間去到剛點完單,過了五分鐘就瞬間滿座,可見十二味人氣爆棚!☁️人見人愛酸菜魚$248超大盤(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)魚片份量多,而且沒有骨,魚片大塊!!看上去都好吸引,食落魚片嫩滑~酸菜魚魚湯不會太油!!酸度剛剛好!!味道會令人好上癮٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و底部有杏鮑菇和萵筍,一起食好豐富!!☁️乾煸四季豆(lunch set) $60午餐套餐好抵食!!價錢由$48起,包一個白飯和紙包飲品~我們選了乾煸四季豆。有少少肉碎,四季豆炒得好乾身爽點,而且好惹味又不會太油膩,送飯一流!!▫️熱情果蘇打(餐飲)熱情果味濃而且不會太甜,好適合食辣嘢!!☁️美滋滋芒果蘇打$28本人更喜歡這杯,超級解辣!!!芒果味梳打好冰爽!!
☁️人見人愛酸菜魚$248
☁️乾煸四季豆(lunch set) $60
▫️熱情果蘇打(餐飲)
熱情果味濃而且不會太甜,好適合食辣嘢!!
☁️美滋滋芒果蘇打$28
本人更喜歡這杯,超級解辣!!!芒果味梳打好冰爽!!