2021-03-02 142 瀏覽
今日放假到鴨寮街買野,買完野肚仔餓就去搵下附近有咩好野食。深水埗食肆林立,各有特色,係附近行左一陣就見到有間茶餐廳格局既川菜店,因為本身自己好鐘意食酸菜魚,望過餐牌見到價錢亦相當抵食,決定就試一試佢 今日放假到鴨寮街買野,買完野肚仔餓就去搵下附近有咩好野食。深水埗食肆林立,各有特色,係附近行左一陣就見到有間茶餐廳格局既川菜店,因為本身自己好鐘意食酸菜魚,望過餐牌見到價錢亦相當抵食,決定就試一試佢 招牌老坛酸菜魚客飯配飲品 酸菜魚湯底味道酸辣程度掌得恰當好處,湯底食落非常口可惹味。魚肉用上生魚片,生魚片厚度適中並且無骨,可見餐廳處理得非常細心周到。魚肉又嫩又滑,酸菜湯底又入味,送飯一流。我足足食左差唔多2碗,成碗湯底一滴不留清哂,$58嘆到味道超班又份量十足酸菜魚,大滿足! 小炒牛肉客飯配飲品 小炒牛肉聞到都已經好香,賣相亦相當吸引。牛肉配上雲耳及三色椒可以中和一下牛肉油膩感,配搭適宜。牛肉食落口感軟腍,味道正如賣相一樣非常惹味,而且牛肉同配菜火喉十足,味道均勻,同酸菜魚一樣都係送飯一流!$50蚊黎講性價比一流,物超所值,咁抵咁好食真係去邊到搵 最後附上餐牌供大家參考招牌老坛酸菜魚客飯配

招牌老坛酸菜魚客飯配飲品

小炒牛肉客飯配飲品