餐廳: 十三姨酸菜魚 (置富都會)
資訊:

2022-10-08 254 瀏覽
十三姨酸菜魚 - 紅磡今次去到紅磡置富都會搵個餐廳食個午餐,於是簡左一間叫「十三姨酸菜魚」,雖然睇個名就個最出名既就係食酸菜魚,但見到menu有個叫「最辛組合麻辣米線」比佢吸引左,所以最後叫左個米線食。最辛組合麻辣米線(鴨血、芝士腸、牛丸、豬腩肉、豬大腸、鮮腐竹)$58辣度:小辣醒胃酸梅湯(午/晩市套餐免費加配)話說呢碗米線既餸都幾多幾足料,不過鴨血完全唔入味,我估應該係用清水白烚,所以呢點需要改善一下。至於,其他材料味道一般正正常常吧,但需要特別稱讚一下佢嘅豬大腸,非常香口,雖然不是炸的豬大腸,但味道很好。米線硬度偏淋不夠彈牙。至於,酸梅湯比較甜,酸梅的味道不是非常突出。不過夏天黎講酸酸地都醒胃醒神,如果有得加幾粒冰效果更爽。
十三姨酸菜魚 - 紅磡

辣度:小辣

醒胃酸梅湯(午/晩市套餐免費加配)