2023-05-25
喺新蒲崗呢頭返工,中午通常都係去Mikiki搵吓有咩食。呢間十三姨酸菜魚喺Lunch time好旺場,成日都唔係好等到位,早兩日終於咁啱見到有位直入💪🏻!難得咁順利有位坐,我哋嗌咗個$368招牌四人套餐🌟🌟。不過嗌餐嗰陣發現用手機落單,會有啲嘢搵唔到,冇得比我加豆漿🫠;後來問返店員先知原來今日冇豆漿,所以佢個App冇Show出嚟。最後都係搵店員落單先最清晰!嘢食都等咗唔算太耐就有,呢個餐我哋揀咗招牌十三姨酸菜魚 (少辣)。我唔係好食得辣就覺得愈食愈辣,怕辣建議唔好比佢浸太耐,一上菜快啲撈起食魚就唔怕辣喇👌🏻!啲魚嘅份量都幾多吓,同埋質感都幾新鮮又無骨,係幾好味🤟🏻!不過美中不足,居然冇水晶粉麵底🥺🥺,好似之前過嚟食都有,唔知點解今轉嚟係冇咗,不過魚嘅份量又好似多咗嘅。呢個Set裝小菜可以揀2款 (揀咗四季豆同雞),而小食就揀3款 (皮蛋、手拍青瓜、秘製雞翼)。四季豆都OK,見佢有辣椒但其實係唔辣,而個雞就好似油浸咁,麻麻地,唔特別建議嗌🤫。 小食嚟講,個雞翼新鮮炸出嚟係幾好味,識揀記得揀雞翼!小食青瓜同皮蛋都係啲正路嘢,冇乜特別!食食吓發現呢個Set餐原來份量好多,食到好飽,最後都有啲
難得咁順利有位坐,我哋嗌咗個$368招牌四人套餐🌟🌟。
食食吓發現呢個Set餐原來份量好多,食到好飽,最後都有啲嘢食食唔晒。